Gammel Dansk Hönsehundklubben

(GDHK)

Här presenterar vi den underbara hundras som vi fått från vårt grannland

Årsmöte i GDH-klubben vid  Västlandasjön utanför Kolsva 

Söndagen den 28 april, kl. 11.00

Årsmöte • Lunchmackor • Fika • Promenad

Så här hittar ni hit: • Åk till Kolsva som ligger längst väg 250 från Köping och E18 mot Fagersta. • I Kolsva: (om ni kommer från Köpingshållet) sväng vänster på Bruksgatan vid fyrvägskorsningen innan hörnet vid ICA. I 90 graderskurvan i slutet av samhället byter vägen namn till Skedvivägen. • Följ den slingrande asfaltsvägen ca 9 km. • Sväng vä vid den gula skylten ”Boda 2” in på en grusväg. • Åk ca 800 meter på den (passera några skogsvägar till vänster och en grusväg till höger). • Mellan en röd liten stuga och en soptunna på vä sida ska ni svänga in. Och ni är framme! 

Adress:  Stakboda 16, 730 30 Kolsva

Google maps position 59°32’27.3”N 15°43’14.1”E

Om problem att hitta, ring Eva: 070-653 23 69

Varmt välkomna till en spårdag i skogarna runt Hallstahammar

Viltspårdomarna Thomas Larsson och  Seppo Pirronen är preliminärbokade till den 18 maj för att ta hand om intresserade medlemmar i GDH-klubben.

Plats: Åsby Lantbruk, Åsby 4, 734 91 Hallstahammar.

Gemensam matig fi ka - kl.12-13, för prov- och träningsdeltagare.

Träning - kl. 13-17(ca)

Vi kommer efter att ha fått ca en timmes teori kring viltspår och praktiskt eftersök, träna på att själva lägga spår (åt varandra) och att gå spår med våra hundar.  För de som kommit lite längre kommer det att fi nnas möjlighet att gå anlagsprov eller öppenklassprov.

Prov - kl 9-12

För de som vill gå prov, kan detta erbjudas. Såväl anlagsprov som öppenklassprov. Vill man kan man, efter fi ka, stanna för att ta del av teoriinslaget vid 13.00. 

Anmälan

Meddela intresse för viltspårdagen senast 20 april 2019 till Nilla Lundberg, 070-215 32 32, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Ange ditt namn + hunden/-arnas namn och vad ni vill vara med på samt ange om matig fi ka önskas (d): a.Träning (eftermiddag) b. Anlagsprov (förmiddag) c. Öppenklassprov (förmiddag) d. Vill gärna vara med på gemensam fi ka.

Dagen är (förutom prov) kostnadsfri.

Vid prov tillkommer provavgift samt domararvode. Kostnaden för prov är 200 kr som sätts in till GDH-klubben, PG 45 25 57-2, plus 200 kr till domaren på plats.

Hoppas vi ses!

Rutiner vid DNA-test för PRA

1. Beställ tid för blodprovstagning hos hundens veterinär.

2. Skriv ut de två remisser som behövs för att testet skall kunna göras.

Utan denna remiss ifylld med samtliga uppgifter, inklusive veterinärens underskrift, kommer du inte att kunna få resultatet registrerat hos Svenska Kennelklubben om/när testet blir godkänt för registrering här (en lång och omfattande process).

3. Gå in på denna länk http://ivh.ku.dk/dokumenter/genetik-tests/dnatestarveligesygdomme/hoensehund/ och betala för blodprovet. Observera att betala för PRA-testet. Det finns fler prov på samma sida som går att betala. Var också uppmärksam på att du måste ange hundens namn som den har i stamtavlan när du betalar för testet, annars kan de inte matcha betalningen till remissen de får med blodet.

4. Hos veterinären kontrolleras hundens id-märkning innan blodprovet tas. Glöm inte att ta med stamtavlan så att veterinären kan se att det är samma hund som står angiven i remisserna.

5. Röret paketeras nu så att det klarar postens hantering (vadderat kuvert, gärna med extra bubbelplast runt röret). Glöm inte att den danska remissen skall med i kuvertet! Allt detta brukar veterinärerna ha kontroll på. Adressen till laboratoriet i Köpenhamn står överst på den danska remissen

6. När det finns ett resultat så skickas detta via mail till den adress du angivit på remissen. VAR NOGA MED ATT SPARA RESULTATET!! Du är den enda som får det tillsänt!

7. Meddela gärna resultatet till det svenska avelsrådet! Det är enda sättet vi kan följa hur det ser ut gällande PRA här i Sverige!

 

Lycka till med provtagning och resultat!